Tintelende vingers

Tintelingen in de vingers komt bij veel mensen voor

Mensen zeggen ook vaak dat de handen of voeten slapen. Tintelende vingers zijn vervelend maar vaak onschuldig. Er is in de meeste gevallen geen oorzaak voor te vinden, het heeft vaak te maken met een belemmering in de bloedcirculatie. In de winter hebben mensen er vaker last van dan in ze zomermaanden.

tintelende vingersDit heeft te maken met de kou

Als je last hebt van tintelende ofwel slapende vingers dan voelt het alsof er allemaal kleine naaldjes in je huid prikken. Het kan ook een branderig gevoel geven. Veel mensen hebben even geen gevoel meer in de hand die tintelt.

Er zijn een aantal oorzaken te vinden voor tintelende vingers. Bij overbelasting van de hand bijvoorbeeld zie je vaak dat er later een tinteling optreed.

Ook bij vitamine B12-tekort zie je tintelende vingers als gevolg. Bij een blokkade in de nek zoals een nekhernia. Zo zijn er nog een aantal oorzaken te vinden. Je kan dan wel door middel van een infrarood-lamp bijvoorbeeld de symptomen aanpakken, maar de oorzaak kennen en aanpakken is minstens even belangrijk!

Als je af en toe last hebt van tintelende vingers is er geen reden om actie te ondernemen. Als je er vaak last van hebt, is het verstandig om het eens te laten onderzoeken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.