Slapende vingers

Een slapende vinger is een kwelling. De tinteling vraagt om bewegen tot het gevoel in je vingers weer normaal is.

Slapende vingersHoe krijg je slapende vingers?

Slapende vingers kun je krijgen doordat de bloedtoevoer naar je vingers even bekneld heeft gezeten. Bijvoorbeeld wanneer je op je arm of hand hebt liggen slapen of een verkeerde houding hebt aangenomen. Je krijgt dan een gevoel van prikkeling en door te schudden en te bewegen komt de bloedtoevoer vanzelf weer op gang en worden je slapende vingers weer normaal.

Bij twijfel naar de huisarts

Slapende vingers kunnen ook door een onverklaarbare reden ontstaan, dan zorgt het rare gevoel in je vingers voor onrust. Je vraagt je voortdurend af, wat er aan de hand is en waarom jij steeds vingers krijgt die slapen.

Een bezoekje aan je huisarts kan dan mogelijk nieuwe informatie hierover opleveren. Zo kan het zijn, dat je last hebt van een Carpaal Tunnel Syndroom in je hand met een effect naar je vingers. Dit kan met een operatie mogelijk opgelost worden.  Meestal zijn slapende vingers een tijdelijk verschijnsel, dat vanzelf weer overgaat volgens voedingsconsulente en ervaringsdeskundige Laure-Anne, die heel wat mensen begeleid bij het managen van hun tintelende vingers.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.