Slapende handen ’s nachts

Heb je last van slapende handen ’s nachts, dan maak je je misschien zorgen of een bepaalde aandoening de oorzaak kan zijn. Hier volgen kort de belangrijkste feiten over slapende handen.

Mogelijke oorzaken

Als je wakker wordt en je merkt dat je handen slapen, dan is de oorzaak dat de bloedstroom naar je handen wordt tegengehouden of de zenuwen bekneld zijn. Het kan zijn dat je net op je hand of handen gelegen hebt. Wat ook mogelijk is, is dat een onderliggende aandoening of ziekte de oorzaak is van de slapende handen ’s nachts. Zo is suikerziekte een mogelijkheid.

Een andere oorzaak kan zijn het carpale tunnelsyndroom (een zenuwbeklemming in de pols). Bij vegetariĆ«rs kan een tekort aan vitamine B12 een rol spelen. Ook RSI, spierproblemen of een ontsteking kunnen de oorzaak vormen. Maar ook een overmatig gebruik van alcohol of het gebruik van medicijnen kunnen zorgen voor slapende handen ’s nachts.

Slapende handen 's nachts

Wanneer ga je naar de dokter?

Naast de bovengenoemde oorzaken kunnen er ook andere achterliggende problemen zijn bij slapende handen ’s nachts. Ga uiteraard naar de huisarts als je er chronisch last van hebt of als je ook last hebt van andere gezondheidsproblemen. Als je het niet vertrouwt, maak dan een afspraak met de huisarts. Die zorgt ervoor dat je probleem nader onderzocht wordt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.